У четвртак, 14. марта 2019.г. у Дому културе општине Нови Бечеј одржана је промоција монографије ’’Милена Дравић или кључ снова’’ ауторке Аните Панић.

Наша публика је имала прилику да се ближе упозна са њеним радом на филму, позоришту, наградама, али и да чује занимљиве приче из њеног приватног живота, као и о њеном веома хуманом и несебичном карактеру о коме мало ко зна, јер је била веома скромна.

Монографија је објављена је као двојезично српско-енглеско издање на 364 стране.

Чини је седам поглавља у којима је аналитички и са много занимљивих детаља представљен живот и стваралаштво Милене Дравић, једне од највећих филмских глумица Србије и некадашње Југославије. Садржи бројне фотографије из богате каријере наше најпознатије глумице, а многе од њих су први пут објављене.

Штампана је у издању Филмског центра Србије и Службеног гласника.

Монографију је нашој публици представила ауторка књиге Анита Панић, дугогодишњи телевизијски аутор, документариста и писац, а модератор те вечери била је Маријана Барачков, сарадник у Дому културе.

У оквиру промоције приказана су и три видео рада који су сачињени од њених филмова и фотографија из књиге.

Ове године је значајан јубилеј, 60 година од првог снимљеног филма Милене Дравић. 1959. године Милена је снимила филм ‘’Врата остају отворена’’ Франтишека Чапа и на самом филму постала пунолетна. Од тада је снимила 170 играних филмова, одиграла 12 позоришних представа и велики број тв драма, серија и емисија…

Видео мозете погледати овде
https://www.youtube.com/watč?v=2JaDDMyT_VM&t=2921s