Dom kulture opštine Novi Bečej organizovao je Opštinsku smotru slikara amatera, koja se održala u četvrtak, 14. septembra, u Galeriji ’’Selo’’.

Pristiglo je 52 rada od 18 umetnika. Teme i motivi ovogodišnjih radova bili su pejzaži, portreti, mrtve prirode i apstrakcije, a neke od tehnika koje su korišćene su: ulje na platnu, pastel, akvarel, akril, grafika…Učešće na izložbi uzele su i umetničke fotografije, duborezi, upotrebni predmeti….

Svoje radove izložili su sledeći umetnici: Đerđi Bordaš, Maja Lukić, Marina Veselinović, Atila Šari, Ester Šari, Vera Glavaški, Dušan Josimović, Dragan Svilengaćin, Eva Kelemen, Dušan Dokman, Ivana Kiselički, Andraš Paracki, Nikola Vlahović Nikasso, Teodora Džigurski, Dunja Mihić, Zorica Berbakov, Senka Vlahović Filipov i Silvija Vlahović.

Sve prisutne pozdravila je Edit Zerebelji Tenji, saradnik u Domu kulture, zahvalivši se svima koji su uzeli učešća na ovogodišnjoj smotri.  Timea Čajka, dizajner grafike, saopštila je rezultate i otvorila ovogodišnju likovnu smotru.

Po jedan rad od 10 umetnika selektuje se na dalje takmičenje, tj. učestvovaće na  Regionalnoj smotri slikara amatera, koja će se održati u oktobru mesecu 2017.g.

Na Regionalno takmičenje plasirali su se:

  1. Ivana Kiselički: ’’Parižanka’’
  2. Dunja Mihić: ’’Spavalica’’
  3. Ester Šari: ’’Stari grad’’
  4. Marina Veselinović: ’’Maglovit dan na Tisi’’
  5. Vera Glavaški: ’’Bez naziva 5’’
  6. Maja Lukić:’’Bez naziva’’
  7. Eva Kelemen: ’’Bašta’’
  8. Đerđi Bordaš: ’’Arača i mesec’’
  9. Teodora Džigurski: ’’Tajna vrata’’
  10. Zorica Berbakov: ’’Bez naziva 6’’