A Törökbecsei Községi Művelődési Házban, a  Falu galériában  csütörtökön, 2017. szeptember 24-én megnyitották  az  amatőr festők képeinek községi szemléjét.

Idén 18 művész 52 művét mutatták be. Témáik és motívumaik szerint tájképeket, portrékat, csendéleteket  és elvont tartalmakat mutattak be, melyek a technikáik szerint olajfestmények, pasztellek, akvarellek, akrilok, grafikák és mások. A szemlén bemutattak művészi fényképeket, domborműveket és használati tárgyakat is.

A következő művészek állították ki műveiket: Bordás Györgyi, Maja Lukić, Marina Veselinović, Sári Attila, Sári Eszter, Vera Glavaški, Dušan Josimović, Dragan Svilengaćin, Kelemen Éva, Dušan Dokman, Ivana Kiselički, Paracki András, Nikola Vlahović Nikasso, Teodora Džigurski, Dunja Mihić, Zorica Berbakov, Senka Vlahović Filipov i Silvija Vlahović.

A közönséget a Művelődési Ház munkatársa, Zerebélyi-Tényi Edit üdvözölte, és megköszönte a szemlén résztvevőknek az együttműködést. Čajka Tímea  grafikus tervező nyitotta meg az idei szemlét, és ismertette az eredményt.

A válogatáson tíz művész egy-egy műve jut tovább az amatőr festők képeinek körzeti szemléjére, melyet 2017.októberében tartanak.

A körzeti szemlére a következő művészek művei jutottak tovább:

Ivana Kiselički:  „Párizsi nő“

Dunja Mihić: „Álomszuszék”

Sári Eszter: „Óváros”

Marina Veselinović: „Ködös nap a Tiszán”

Vera Glavaški: „Cím nélkül 5“

Kelemen Éva: „Kert“

Bordás Györgyi: „ A hold és a Pusztatemplom“

Teodora Džigurski: „ Titkos ajtó”

Zorica Berbakov: „Cím nélkül 6”