Dom kulture opštine Novi Bečej organizovao je Opštinsku smotru umetnika amatera, koja se održala u utorak, 15. septembra 2015.g. u holu Doma kulture.

Svi amateri umetnici naše opštine, koji se bave slikarstvom, vajarstvom ili umetničkom fotografijom, mogli su prijaviti svoje radove do 08. septembra i učestvovati na ovoj smotri. Pristiglo je 28 radova od  9  umetnika.

Učešće na ovoj smotri uzeli su slikari: Ester Šari, Dušan Josimović, Eva Kelemen, Edit Zerebelji Tenji i Bertold Jonaš i umetnici koji se bave fotografijom, Balo Jožef i Marina Veselinović. Revijalno svoje radove su izložili Šari Atila i Silvija Vlahović.

Sve prisutne pozdravila je Edit Zerebelji Tenji, saradnik u Domu kulture, zahvalivši se svima koji su uzeli učešća na ovogodišnjoj smotri. Selektorka ovogodišnje smotre, Timea Čajka, dizajner grafike, saopštila je rezultate i otvorila ovogodišnju umetničku smotru, nadahnuvši nas svojim govorom: ’’…Svaka slika je lepa ako joj se posmatrač ponovo vraća, jer to znači da je našla put do posmatračevog srca…’’.

Na Regionalno takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu 03.10.2015. plasirali su se slikari:

1. Eva Kelemen – Buket

2. Dušan Josimović – Cveće u vazi

3. Ester Šari – Sagledavanje situacije 2

4. Edit Zerebelji Tenji – Jesenja kiša

5. Bertold Jonaš – Močvara

fotografi:

6. Marina Veselinović – Arača

7. Balo Jožef – Svitanje

 

{gallery}smotra_amatera{/gallery}