Позивамо све љубитеље ликовне уметности на отварање изложбе слика под називом ДВА СВЕТА аутора Војина Тишме и Ђорђа Бујновића.

Среда, 10. март 2021. год. са почетком у 19,00 сати

Галерија ’’Село’’ Дома културе општине Нови Бечеј

Војин Тишма је рођен 1949. у Новом Милошеву. Гимназију ’’Јован Јовановић Змај’’ завршио је у Новом Саду, где је завршио и  Природно математички факултет, Одсек хемија и Нижу музичку школу – Одсек за виолину.

Сликарством и музиком упоредо се бави од почетка средње школе, кад је и основао крајем 70-их најпознатији новосадски рок бенд тог времена „Цврчак и Мрави“. Крајем 80-их интензивно је радио електронску музику репрограмирајући синтове, тражећи нове тонске изразе за своје апстрактно-амбијенталне композиције. Резултат овог рада је сопствени ЦД „Тишма и Џезери – Ноћ у Тунису“.

Сликарством се бави од средње школе, а професионално од 1980. године. Ради техником уља на платну, а посебно је неговао цртеж графитом, па је и учесник многих сликарских колонија.

Прве компјутерске графике радио је појавом првих компјутера код нас раних 80-их на „Спектруму“.

И данас са успехом ради компјутерске графике и дизајн. Члан је УПИДИВ-а. Изложбу компјутерске графике имао је у  УПИДИВ-у 2001. године.

Ђорђе Бујновић је рођен у Новом Саду 1957.г, где је похађао Гимназију  ’’Јован Јовановић Змај и ПМФ – Одсек географија.

Захваљујући професорима Ани Попов и Вери Мацедонић, сликарством се бави више од 35 година.

Члан је неколико удружења и Српског академског друштва ’’Византија’’. Учесник многобројинх ликовних колонија и Фестивала ‘’Mostra Mercato’’ (Биено, Италија). До сада је имао 21 самосталну изложбу и више од 50 колективних. Слике и иконе му се налазе у многим колекцијама у земљи и иностранству.