10. августа 2020.г. у Дому културе општине Нови Бечеј свечаним отварањем ретроспективне изложбе слика настале на Међународној ликовној колонији ’’Тиска Академија Акварела’’ отпочео је њен 25. сазив. Ову изложбу на којој је заступљен по један рад сваког учесника  колоније у протекла 24 сазива, отворила је Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.  Отварању изложбе присуствовао је председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, истакавши значај овог културног догађаја и самог јубилеја који се прославља ове године. Присутнима се обратио и Новица Блажин, директор Дома културе и сликар Александар Саша Богдановић, члан Уметничког савета  ликовне колоније.

У част јубилеју, у холу Дома културе, откривена је слика Александра Саше Богдановића, уметника из Вршца, дугогодишњег учесника ове ликовне колоније, која носи назив ’’Атлантида’’ (акаврел, 73×284 цм), јединственог формата, a приказује реку Тису са мотивима из прошлости, остатке старог града који се ту некада налазио и Нови Бечеј у садашњости.

Обзиром на ситуацију изазвану Ковидом 19, уз поштовање прописаних мера и одлука за спречавање ширења вируса, сликари ће радити од куће и своје радове послати Дому културе, а у галерији ТАА ствараће учесници овогодишње колоније из Новог Бечеја.

Истог дана, на Тиском кеју у 18,00 часова отворена је изложбе слика са прошлогодишњег, 24. сазива колоније.
Сви љубитељи ове уметности моћи ће да је погледају у периоду од 10-16. августа од 18,00 до 20,00 часова, а након тога биће постављена у галерији ’’Село’’ и доступна за индивидуалне посете.

Ове године ликовну колонију подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Општина Нови Бечеј.