30. марта 2022. године отворена је изложба уметничких фотографија професионалног фотографа Рајка Каришића у галерији ’’Село’’  Дома културе општине Нови Бечеј под називом ’’Погледи испод облака – Када природа слика’’.

Из овог циклуса изложено је укупно 66 фотографија које су настале уз помоћ мале беспилотне летилице – дрона и приказују из птичије перспективе војвођанске пејзаже, оранице, реке, природу…

Рајко Каришић је  дипл. инж. маш. и Ликовни уметник фотографије УЛУПУДС-а. Рођен је 05.11.1952. године у Бачком Добром Пољу (општина Врбас), где је стекао основно школско образовање, а потом је завршио гимназију “Жарко Зрењанин“ у Врбасу. Дипломирао је на Термоенергетском одсеку Машинског факултета Универзитета у Новом Саду. Фотографијом је почео да се бави у Фото кино клубу ‘’Машинац’’ на Машинском факултету у Новом Саду од априла 1973. године.

До сада је имао преко 100 самосталних изложби, уз учешће на преко две стотине ликовних колонија и саборовања у земљи и иностранству.

Реализовао је 143 ауторске фотомонографије и књиге за друге уметнике и 29  минимонографија манастира и цркава Српске Православне Цркве.За свој свеукупни рад на пољу уметничке и примењене фотографије добио је  више десетина награда и признања, а међу последњима су Национално признање и Сретењско одликовање – Сребрна медаља за заслуге у фебруару ове године, Златна плакета Удружења књижевника Србије, док је у јануару постао и редован члан Матице српске у Новом Саду.