24. јануара 2020.г. у галерији „Село“ Дома културе општине Нови Бечеј  отворена је ретроспективна изложба слика нашег суграђанина и пријатеља, уметника Тибора Нађа (1952-2019).
На изложби, под називом „Суд препуштам вама…“ приказана су дела из породичне колекције која на репрезентативан начин представљају неколико циклуса којима је Тибор Нађ посветио део свога стваралаштва.
О њему, као другару, човеку и ликовном ствараоцу, као и о његовој величини и значају говорили су Едит Зеребељи Тењи, сарадница у Дому културе, Александар Саша Богдановић, сликар из Вршца и Димитрије Коларевић,  сликар из Бачког Јарка, истакавши да је Тибор оставио неизбрисив траг у култури и уметности нашег града, али и шире…
Отварању изложбе сећања и пријатељства присуствовао је велики број поштовалаца, уметника  и пријатеља Тибора Нађа.

Изложба ће бити отворена до 25. фебруара 2020. године.

 

Преузето из биографије: Тибор Нађ је рођен 23.03.2052.г. у Новом Бечеју, где стиче основно образовање.

1967.г. уписује средњу школу за дизaјн “Богдан Шупут“ у Новом Саду, одсек Обликовање ентеријера и намештаја.

1972.г. запошљава се у Индустрији намештаја ’’Петар Драпшин’’ у Кикинди, где ради на развоју кухињских елемената Корона кухиње. Организује и пројектује сајамске штандове широм Југославије и у иностранству. Пројектује ентеријере за банке, канцеларије и угоститељске објекте широм Војводине.

1987.г. оснива погон уникатне керамике у оквиру Радне организације ФИТ Бечеј. Бави се производњом употребне и декоративне керамике и теракотних композиција.

Од 1992.г. искључиво се бави сликарством.

Од 1993. до 2013. године активно учествује у осмишљавању визуелног идентитета и сценографије музичке манифестације ’’Обзорја на Тиси’’ Дома културе општине Нови Бечеј. У оквиру ове манифестације излаже 1995.г. своје радове у теракоти ’’Хлеб и обредни колачи’’, који се данас могу видети у ’’Српском музеју хлеба’’ у Пећинцима. 2012.г. у оквиру исте манифестације излаже слике под називом ’’Венци’’. Ово му је последња самостална изложба у родном месту.  2007.г. осмишљава и реализује интересантну и комплексну сценографију за оперу ’’Дечак који се ничег није бојао’’.

Друга важна манифестација Дома културе општине Нови Бечеј којој је био посвећен је “Тиска Академија Акварела’’ у којој је био више пута учесник, али и организатор.

Због тешке болести повлачи се из јавног живота 2015.г.  Напушта нас 29.12.2019.г.

Реализовао је  20 самосталних изложби и учествовао на 150 групних изложби у земљи и иностранству. Активно је учествовао на преко 100 ликовних колонија широм земље и у иностранству, на којима је више пута награђиван. Дела му се налазе у многим приватним колекцијама, радним организацијама и институцијама културе.