У среду, 17. јуна 2020. год. у галерији ’’Село’’ Дома културе  отворена је Изложба уметничких радова полазника Ликовне радионице Дома културе општине Нови Бечеј.

Уметнички руководилац радионице је Тимеа Чајка, дизајнер графике.

Ова радионица почела је са радом 2015.год. и окупља децу у пет група, али и одрасле.

Изложба обухвата велики број радова 36  аутора, полазника ликовне радионице, на којој је заступљено више техника израде, од цртачких техника (оловка, угаљ, суви пастел), сликарских техника (акварел, темпера, акрил) до колажа, скулптура…

На отварању изложбе галерија је била препуна поносних родитеља, али и знатижељих посетилаца, који су се заиста дивили умешности и таленту полазника радионице.  Додељене су Похвалнице за уложени рад и труд у току ове школске године. Додељене су и три награде, наиме, три најмарљивије полазнице радионице, са највећим бројем радова, добиле су ваучере за два месеца бесплатног похађања радионице.

Рад девојчице Теодоре Милановић (15), која похађа радионице, поклоњен је полазници радионице, девојчици која је имала срећу да узме означен каталог.

Сви полазници Ликовне радионице добили су на поклон уметнички рам од анонимног донатора.

Отварање изложбе употпунили су звуци клавира, на коме је Марија Месарошки, ученица другог разреда клавира Музичке секције Дома културе извела четири композиције.

Прелепи и маштовити радови наших уметника биће изложени до 17. јула 2020.г.

у галерији ’’Село’’.