У галерији ’’Село’’ Дома културе општине Нови Бечеј 10. марта 2021. године отворена је изложба слика два аутора под називом ’’Два света’’ Војина Тишме и Ђорђа Бујновића.

Њихове слике, како и аутори сами кажу, припадају различитим световима, Тишмине слике су реалне, неке су из надреалног света, а Бујновићеве духовне, али њихови радови такође имају заједнички именитељ, божијом руком су вођене.

Војин Тишма, црпи инспирацију из теме која је вечна, а то је природа. На његовим сликама заступљена је игра светлости која плени, а на изложеним радовима заступљени су пејзажи од реалних до надреалистичних. Бави се још цртежима у оловци и компјутерском графиком.

Опус сликарства Ђорђа Бујновића  је духовни. Слика углавном портрете и иконе. Неке од иконе рађене су на традиционалан начин на основу византијског иконописачког записа. Бујновић такође слика и модерне иконе које ради  на дрвету донетог са Атоса, са Свете горе.

Публика је уживала у овој интересантној изложби, која ће красити зидове галерије ’’Село’’ до 10. априла, тако да сви љубитељи ликовне уметности могу посетити изложбу у радном времену Дома културе.