У четвртак, 10. јуна 2021. године у галерији ’’Село’’ Дома културе  отворена је Изложба уметничких радова полазника Ликовне радионице Дома културе општине Нови Бечеј.

Уметнички руководилац радионице је Тимеа Чајка, дизајнер графике.

Ова радионица почела је са радом 2015.год. и окупља децу у више група, а постоји и група за одрасле.

Изложба обухвата велики број радова 38  аутора, полазника ликовне радионице, на којој је заступљено више техника израде, од цртачких техника (оловка, угаљ, суви пастел), сликарских техника (акварел, темпера, акрил) до колажа, скулптура…

На отварању изложбе галерија је била препуна поносних родитеља, али и знатижељих посетилаца, који су се заиста дивили умешности и таленту полазника радионице.  Додељене су Похвалнице за уложени рад и труд у току ове школске године.

Међу полазницима Ликовне радионице ове године истакле су се две младе будуће уметнице, које су награђене специјалним похвалницама, то су Катарина Влашкалин и Сузана Кламар.

Традиционална наградна слика, ове године рад Владе Стојића, отишла је у руке Весне Јеринић из Кикинде, која је имала срећу да узме означен каталог.

Отварање изложбе употпунили су звуци клавира, на коме је Марија Месарошки, ученица трећег разреда клавира Музичке секције Дома културе извела неколико композиција.

Прелепи и маштовити радови наших уметника биће изложени до средине јула месеца 2021.г.