У петак, 27. септембра 2019.г. у Дому културе општине Нови Бечеј пред многобројном публиком одржана је промоција збирке песама ’’Кад уђеш у мој сан’’ Славице Мајин, песникиње из Новог Бечеја.

Славица Мајин је рођена у Новом Бечеју 1950. год, а стихове је почела да пише у шеснаестој години. До сада је издала три самосталне збирке песама: Кораци, Око круга магла и Како зауставити време, а неколико њених песама уврштено је у антологију војвођанских песникиња, под називом Очи равнице.

Песник из Врбаса, Мирослав Алексић читаоцу топло препоручује ову књигу, а у рецензији је написао: “…Реч је о песникињи чија је поезија углавном рефлексивна и љубавна и у чијим песмама преовлађују љубавни мотиви, понекад само наговештени и фино уткани у лаку лирску нарацију…. Сан, мисао и сећање су најчешћи простори кроз које се провлачи и светли лирска нит певања Славице Мајин…. Нова књига песама ове новобечејске песникиње доноси поезију у распону осећања од сете до меланхолије, мање чулну, а више интроспективну…“

Модератор вечери био је новобечејски песник и лектор ове збирке, професор књижевности Милош Галетин.
У музичком делу програма наступили су Лука Бошњак – гитара и Бела Фаркаш – флаута.
Издавач збирке песама је Дом културе општине Нови Бечеј, а издавање је финансијски помогла Општина Нови Бечеј.
Стихове у збирци прате илустрације сликара Георгија Попова Макаре, а насловну страну је илустровала сликарка из Новог Бечеја, Ида Марункић.