Позоришна представа ЛАЖИ МЕ

Четвртак, 15.10.2020. год. са почетком у 20,00 сати

Позоришна сала Дома културе општине Нови Бечеј

Улазница: 200 динара

Улазнице у претпродаји радним данима до 16,00 часова у Дому културе.

Напомена: Број места је ограничен да би поштовали дистанцу због Ковида-19.

Ношење маски је обавезно.

Режија: Драгослав Дабовић

Текст: Саша Симоновић и Жељко Мијановић

Играју: Александар Дунић и Сандра Бугарски

Сценографија: Драган Лазић

Музика: Драгана Јовановић

Позоришни комад “Лажи ме” , инспирисан црнохуморним поетско – прозним записима о људској свакодневници  Саше Симоновића “О љубави, смрти и још неким ситницама”, замишљен је као комедија карактера са елементима гротеске. Главни и једини протагонисти ове једночинке су Лепомир (Александар Дунић) и Ружица (Сандра Бугарски), средовечни брачни пар.

ОН – хипохондар који све више губи корак са убрзаним друштвеним променама и савременом стварношћу, која са собом носи неизвесност и страх од будућности.

ОНА – жена јаког карактера, храбра и предузимљива, спремна да се акцијом и ризиком бори против свакодневне рутине и песимизма који јој угрожава брак.

Када посустали супружници, после двадесет и пет година, реше да отпутују у бању у којој су провели медени месец, на сцену ће испливати лажи – оне свакодневне, наивне, беле лажи, на које се обично и не осврћемо; и оне црне, тешке, судбоносне и “смртоносне” лажи које су покидале толике везе.

Заглављени на сеоској железничкој станици, чекајући воз који никако не долази, супружници све више упадају у лавиринт сумњи, полуистина, инсинуација и интрига, које их доводе на ивицу апсурда. Из тог вртлога у коме су се нашли, једини спас је љубав – она истинска, права и лековита љубав због које се газе морални принципи и због које се, када је то једини излаз и лаже.