10. априла 2019.г. у Дому културе општине Нови Бечеј у два термина одиграна је представа за децу“Први шљиварски бој” позоришта “Звездица” из Зрењанина.
Представа је рађена по идеји Бернис Мајерс ‘’Тхе аплле wар’’ (Дрво јабуке), али је прилагођена духу наше традиције. Кроз позоришну причу, глумци Татјана Рељин и Миљан Вуковић, представили су најбитније људске особине, које су својствене како краљевима, тако и свим другим људима.
Прича је базирана на два Краљевства и једној шљиви која је израсла тамо где се једно Краљевство завшава,а друго почиње.Алидва Краља не живе у миру и слози.Лакше им је да нађу разлог да зарате,па макар у недостатку других разлогаратовали, јер не могу да се сложе чија је шљива на граници.Да ли је и један разлог за рат исправан?Тои многа друга питања и одговори постоје у овој причи.А одговор на питање како Краљеви долазе до помирења,даје публика.Од почеткадо краја представеглумцикроз игру,причу,сонгове и музику засновану на нашој традицији,упућују децу на праве одговоре! Представа се уклапа у тренинг ненасилне комуникације.
Ова интерактивна представа својим садржајем, али и оригиналном музиком, изазвала је више него позитивне реакције деце и послала важну поруку најмлађима, а то је да је толеранција веома битна, да не треба бити себичан, већ ствари треба делити са другима.