17. јуна 2021. године у Дому културе општине Нови Бечеј у сарадњи са ученицима Средње школе Нови Бечеј и њиховом професорком српског језика, Тијаном Блажић, представљена је књига приповедака ’’Нове приче’’, аутора др Милана Мађарева. Овај роман у причама наставак је књиге ’’Приче’’, који  прати детињство и одрастање Ивана Исакова, дечака са београдске периферије и великог заљубљеника у Нови Бечеј.

Одломке ’’Прича’’ објављених 2017. године у издању Народне библиотеке Нови Бечеј  и ’’Нових прича’’ из 2020. године, чији је издавач Банатски културни центар, публици су представили ученици Средње школе, који су дела др Милана Мађарева, пореклом Новобечејца, одабрали за лектиру по слободном избору.

Милан Мађарев је театролог, драматург,  педагог, водитељ психодраме, позоришни и радио редитељ и преводилац са словеначког језика. Предаје на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди. Иницирао је покретање импро сцене у Војводини 2003. а од 2008. води Импро студио на ВШССОВ Кикинда који изводи и целовечерње импро представе. Режирао је текстове Слободана В. Јовановића, Јежија Анџејевског, Хенрика Ибсена, Александра С. Пушкина, Марине Миливојевић, Пава Маринковића, Едварда Олбија, Градимира Стојковића и Штефана Цвајга. Сарађује као редитељ и драматург са Редакцијом Драмског програма Радио Београда. Аутор је књига ’’Креативна драма у Шкозоришту” (2009), ’’Театар покрета Јожефа Нађа’’ (2011) ’’Паралелна историја театра/Алтернативни театар у аматеризму Србије 1980-2000. године ’’(2018), и ’’Приче’’ (2017).