ЉУБАВ И МОДА је југословенски играни филм снимљен 1960. године. Југословенска кинотека је у сарадњи са Вип мобајл и Авала Студиос дигитално  обновила овај филмски класик.

Уторак, 24.11.2020. у 19,00 часова

Сала у приземљу Дома културе

Улаз слободан.

Жанр: Комедија

Режија: Љубомир Радичевић

Сценарио: Ненад Јовичић и Љубомир Радичевић

Продуцент: Светислав Јовановић

Главне улоге: Беба Лончар, Душан Булајић, Мија Алексић, Миодраг Петровић Чкаља, Јелена Жигон

Музика: Дарко Краљић и Бојан Адамич

Издавачка кућа: Авала филм

Година: 1960.

Трајање: 105 минута

Садржај:

Да би зарадили новац за одржавање аеро-смотре, група студената организује програм модне ревије за предузеће “Југошик“, служећи се и ситним преварама. Циљ је племенит, ревија је успела, штете није било ни за кога, па ни за студенткињу Соњу и младог модног креатора Бору, који су на крају решили своје несугласице.

Беба Лончар у улози Соње се након те улоге прославила и убрзо после тог филма отишла на запад. Филм је режирао Љубомир Радичевић који после тог филма није режирао ниједан други филм (после 18 година је написао сценарио за филм “Није него“). У филму су глумили и неизбежни Мија Алексић и Миодраг Петровић Чкаља. Музика из филма је уз сам филм стекла култни статус. Ту се појављују Ђуза Стојиљковић, Иво Робић и Габи Новак, а интересантно је да једну епизодну улогу игра и Арсен Дедић. Хит песма “Девојко мала“ је препевана осамдесетих година од групе ВИС Идоли.