Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ је српски филм снимљен 1967. године у режији Душана Макавејева. Сврстава се у категорију филмова црног таласа. Обилује метафорама и асоцијацијама на друштво које је само наизглед здраво, због чега је био у немилости тадашње власти. Стекао је велику популарност у Србији и свету. Остала је чувена сцена са нагом Евом Рас и црном мачком. У филму се појављује и први српски сексолог и познати научник проф. др Александар Костић који глуми самог себе, а говори о сексуалности.

Уторак, 17.11.2020. у 19,00 часова

Сала у приземљу Дома културе

Улаз слободан.

Жанр: Љубавна драма

Режија: Душан Макавејев

Сценарио: Бранко Вучићевић и Душан Макавејев

Продуцент: Александар Крстић

Главне улоге: Ева Рас, Слободан Алигрудић, Ружица Сокић, Миодраг Андрић – Љуба Мољац

Сценографија: Владислав Лашић

Издавачка кућа: Авала филм, Београд

Година: 1967.

Трајање : 77 минута

Садржај:

Млада поштанска службеница започиње љубавну романсу са озбиљним младим мушкарцем. Међутим, за време његовог службеног одсуства, девојка се упушта у љубавну везу са насртљивим колегом са посла. Девојка остаје у другом стању. По повратку младића са службеног пута долази до сукоба између њих двоје који се трагично окончава.

Југословенска кинотека је у сарадњи са ВИП мобајлом и Авала студиом рестаурисала овај филмски класик. Премијера је одржана 25. јануара 2020. у свечаној сали Југословенске кинотеке.