Дом културе општине Нови Бечеј вас позива на промоцију књиге  АВИОН ЗА ПОНОЋ, аутора Милоша Латиновића која ће се одржати у четвртак, 28. марта 2024. године са почетком  19,00 сати у приземљу Дома културе.

Као што сам наслов говори, авион у који ћете закорачити са овом књигом у рукама запутио се ка простору ноћи. Када будете дошли до последње ст(р)анице, нећете бити сасвим сигурни у то да ли се стварно догодило све чега се сећате или сте пак заспали и сањали током лета. Једно је сигурно – читањем ове књиге постајете пишчев саучесник у путешествију које је пред вама.

Милош Латиновић (Кикинда1963) је српски књижевник, директор Битеф театра и Битеф фестивала. У родном граду је завршио основну и средњу школу. Факултет политичких наука у Београду, потом мастер студије и дипломирао са темом Стеријино позорје и позоришни живот Србије од 1956 до 2009. године. Као новинар је радио у листу „Комуна“, „Радио Кикинди“, на телевизији „Б Плус“. Сарађивао је у многим листовима и часописима у Србији.

Директор Народне библиотеке „Јован Поповић“ је био од 1999. године, а затим од 2003. године директор Народног позоришта у Кикинди. Као заменик председника општине Кикинда је био од 2008. године, потом члан већа задужен за културу и медије. Тренутно живи и ради у Београду.

Аутор је десетак романа, књига прича, есеја, поезије, драма и књижевних прилога у периодици и дневним листовима. Књига Приче ветрова преведена је на румунски и немачки језик; бројни прозни текстови су преведени на енглески, мађарски, словеначки, словачки и македонски.

Жири Друштва књижевника Војводине прогласио је роман Џелат у рају за књигу 2008. године у Војводини. За поетско-позну збирку Звезде и острва, Латиновић је добио награду ’’Стеван Пешић’’ 2012. године, а за роман Сто дана кише, у издању Вулкан издаваштва, добио је ’’Виталову награду’’ за 2013. годину, такође, добитник је награде ’’Лаза Костић’’ за роман Етапе ноћи, 2020.

Роман Четири лудила био је у ужем избору за Нинову награду.