У Дому културе општине Нови Бечеј 10. октобра 2019.г. представљена је нова књига Зорана Кнежева, новосадског хроничара и публицисте, под називом ’’Војводина – хронике и легенде’’.
Књига је плод петнаестогодишњег рада и истраживања подстакнутог мањком литературе,  посвећеном тематици историје и легенди Војводине.
Како аутор истиче, циљ му је био пре свега едукација шире популације становништва, али и евентуална грађа за будућа поколења, јер је ова књига писана највећим делом у публицистичком и истраживачком, а не у научном стилу.
Кроз упознавање читалаца са прошлошћу и простором данашње Војводине, а и шире, на један мало другачији начин, у књизи су представљени предели Војводине од самих њених зачетака, од стварања живота на земљи, праисторије, историје, па све до XX века… Књига се бави прошлошћу српског народа, али и осталих народа ових простора и садржи око 300 фотографија и илустрација и велики број информација и података публикованих на 540 страна.  Аутор нас у књизи упознаје са несталим градовима Војводине, њеним владарима, сеобама и биткама против Османлија, криминалу, здравству, исхрани у прошлости Војводине и многим другим занимљивим темама.
На промоцији књиге учешће су узели и проф др Александар Касаш и професор историје Миодраг Миша Близанац који је са Хором ’’Просветитељи’’ учествовао и у музичком делу програма.