Novobečejski Dom kulture priprema za utorak, 29. oktobar, slušanje radio drame „Jovan Knežević Caca“. Suorganizatori ovog jedinstvenog medijskog događaja su Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana i Narodna biblioteka Novi Sad.

Autor drame je teatrolog Milan Mađarev, mesto slušanja je galerija Narodne biblioteke a početak je zakazan za 19 časova.

Iz biografije Kneževića izdvajamo da je rođen u Novom Bečeju (Vranjevu) 1818. godine . Iz roditeljskog doma poneo je ljubav prema pozorištu i glumcima. Školovanje je nastavio u Kečkemetu gde je imao priliku da vidi na sceni profesionalne glumce. U Vranjevu se 1837. godine zapošljava kao opštinski činovnik. Kao poklonik pozorišta povremeno je boravio u mnogim gradovima gde su postojale ili gostovale diletantske družine. U njima se dokazivao kao glumac i reditelj. Jedno kraće vreme boravio je u beogradskom Omladinskom pozorištu. San je ostvario 1860. godine, osnivanjem privatnog profesionalnog pozorišta. Sa njim je gostovao u mnogim mestima Vojvodine. Burnu pozorišna karijera završena je 1864. godine. Pre smrti vratio se u Novi Bečej i sa novoformiranom družinom bio rado viđen gost u mnogim mestima.