U galeriji ‘’Selo’’ Doma kulture opštine Novi Bečej, 12. oktobra 2017. otvorena je izložba slika pod nazivom „Samo tri slikarke“. U okviru ove izložbe izloženi su radovi tri slikarke iz Subotice: Josipe Križanović, Divne Lulić Jovčić i Elvire Kiralj.  Pored slika, na otvaranju izložbe predstavljena je i poezija Divne Lulić Jovčić, njena nova zbirka pesama pod nazivom „Vetru obećana“.

Prema rečima Divne Lulić Jovčić ideja da se napravi izložba „Samo tri slikarke“ nastala je početkom ove godine, na inicijativu Josipe Križanović, iako im je likovni izraz potpuno različit, pored prijateljstva, spaja ih i sličan senzibilitet. Putujuća izložba daje priliku za upoznavanje novih mesta i ljudi, a samim tim i „krila“ za dalji rad.

Divna Lulić Jovčić po struci je dizajner grafike, a slikanjem se intenzivnije bavi poslednjih deset godina. Pored slikarstva piše poeziju, lirsku prozu, priče i satiru. Slika uglavnom pastelom, omiljene teme su joj konji, do sada je imala je osam samostalnih i više zajedničkih izložbi.

Josipa Križanović se slikarstvom bavi već 16 godina, a u poslednje dve godine  nagrađena je sa osam nagrada u jakoj konkurenciji. Slike iz ciklusa ‘’Panon i ja’’ koji je predstavljen našoj publici, pripreman je poslednjih sedam godina, a oslikava našu Panoniju na drugačiji, malo nadrealan način, sa određenom simbolikom.

Elvira Kiralj se slikarstvom bavi od 2010. godine, a pred našom publikom predstavila se serijom slika sa afričkim motivima, voli da slika portrete,  bavi se i apstrakcijom.