Smotra slikara amatera

15.09.2014. Dom kulture opštine Novi Bečej organizovao je Opštinsku smotru slikara amatera, u Galeriji “Selo”.

Svi amateri umetnici naše opštine, koji se bave slikarstvom, vajarstvom ili umetničkom fotografijom, mogli su prijaviti svoje radove do 10. septembra i učestvovati na ovoj smotri. Pristiglo je 30 radova od 13  umetnika. Teme i motivi ovogodišnjih radova su bili pejzaži, portreti, mrtve prirode i apstrakcije, a neke od tehnika koje su korišćene su: ulje na platnu, pastel, akvarel, akril, grafika…

Najviše učešća na izložbi uzeli su umetnici iz Novog Bečeja: Marina Veselinović, Atila Šari, Ester Šari, Dušan Josimović, Jožef Balo, Dejan Popov, Vera Glavaški, zatim, Senka Vlahović, Silvija Vlahović, Nikola Vlahović i Tijana Šijački iz Novog Miloševa i Slavica Živanov iz Kumana, a revijalno svoje radove je izložila Ida Marunkić iz Novog Bečeja.

Smotra slikara amatera

Sve prisutne pozdravila je Edit Zerebelji Tenji, saradnik u Domu kulture, zahvalivši se svima koji su uzeli učešća na ovogodišnjoj smotri.  Timea Levai Majin, istoričar umetnosti, saopštila je rezultate komisije i otvorila ovogodišnju likovnu smotru.

Komisija, u sastavu, Jelena Pauljev, istoričar umetnosti, Timea Čajka, dizajner grafike i Timea Levai Majin, istoričar umetnosti, donela je odluku da se 8 radova selektuje na dalje takmičenje, tj. da učestvuje na izložbi Regionalne smotre slikara amatera koja će se održati 11. oktobra 2014.g. u Galeriji SAKUD-a ’’NVO’’u Zrenjaninu.

Na Regionalno takmičenje plasirali su se:

  1. Atila Šari: “Sjajni”
  2. Jožef Balo: “Šetalište”
  3. Ester Šari: “Pejzaž
  4. Marina Veselinović: “Poslednji ples”
  5. Vera Glavaški: “Predvečerje”
  6. Dušan Josimović: “Apstrakcija 1”
  7. Senka Vlahović Filipov: “Večernji akt”
  8. Dejan Popov: “Lala i sekira”