У понедељак 12. августа 2019. године у Дому културе општине Нови Бечеј почела је са радом ликовна колонија Тиска Академија Акаврела. Њено свечано отварање уприличено је у вечерњим сатима када је у галерији ’’Село’’отворена изложба слика са XXIII сазива ове ликовне колоније. Изложбу су отворили Новица Блажин, директор Дома културе и Димитрије Коларевић, сликар и дугогодишњи учесник колоније. Овогодишња колонија је међународног карактера, тако да се учесницима колоније и публици на мађарском језику обратила Едит Зеребељи Тењи, сарадница у Дому културе.
Након изложбе уследио је концерт Зрењанинског камерног оркестра на Тиском кеју. Летње вече било је испуњено звуцима најлеших дела класичне музике која су одушевила нашу публику, а оркестар је громким аплаузима био више пута позиван на бис.

Овогодишња ликовна колонија је организована у оквиру пројекта ’’Рехабилитација заједничког природног и културног наслеђа зарад будућег развоја региона’’ у оквиру Интерег – ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија. Носилац пројекта је град Шандорфалва, а партнер Општина Нови Бечеј, тако да ове године у колонији учествују три сликарке из града Шандорфалва, и две уметнице из Будимпеште.