У оквиру пројекта ‘’Вип кинотека’’, у петак 15. марта 2019.г. са почетком 19,00 сати у приземљу Дома културе општине Нови Бечеј биће приказана бесплатна пројекција дигитално рестаурираног филма „ТРИ КАРТЕ ЗА ХОЛИВУД“.

Три карте за Холивуд је српски филм снимљен 1993. године. Режирао га је Божидар Николић, а сценарио је написао Жељко Мијановић.

Пројекат ‘’Вип кинотека’’ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја.

Југословенска кинотека у сарадњи са ВИП мобајл и Центар филмом је рестаурирала овај филмски класик. Специјална пројекција је одржана 20. фебруара 2019. у свечаној сали Југословенске кинотеке.

Филм представља причу о тројици дечака који опчињени магијом седме уметности одлучују да из своје забите варошице побегну, ништа мање, него право за Холивуд.

У исто време локални полицајац еуфорично организује дочек председника државе, а његови „строго контролисани“ грађани под утиском драматичних догађаја око Кубе 1962. године, почињу да се деле на два табора, решени да истерају до краја оно што неће успети Хрушчов и Кенеди.

Глумци: Бранислав Лечић, Богдан Диклић, Неда Арнерић, Љубиша Самарџић, Велимир Бата Живојиновић, Данило Лазовић, Јосиф Татић…