У Дому културе одржан је XXVII сазив Тиске Академије Акварела

У Дому културе општине Нови Бечеј у периоду од 15 – 19. августа 2022.г. одржана је

XXVII Ликовна колонија ’’Тиска Академија Акварела’’ у којој је учествовало 10 сликара.

Свечано отварање колоније уприличено је 15. августа, у вечерњим сатима када је у холу Дома културе отворена Изложба слика са предходног, XXVI сазива ликовне колоније, а одмах потом у Галерији ТАА и меморијална изложба акварела Димитрија Коларевића, дугогодишњег учесника ове колоније. Изложбе је отворила Марина Цвејин, директор Дома културе, а публици су се обратили  и сликари: Александар Богдановић, члан Уметничког савета колоније, Радуле Бошковић и Едит Зеребељи Тењи.

18. августа 2022. г. сви љубитељи ове уметности могли су  да погледају Ретроспективну изложбу ТАА која је била изложена на шеталишту ‘’Тиски кеј’’.

Исте вечери у Градском парку, у част манифестацији,  одржан је Концерт ’’Звуци као боје’’, на коме је наступио Александар Дујин оркестар са вокалном солисткињом, Невеном Рељин.

Учесници XXVII сазива су афирмисани сликари који су дошли по позиву:

Александар  Саша Богдановић (Вршац), Радуле Бошковић (Нови Сад), Станко Родић (Нови Сад), Маја Верзоти (Нови Сад), Шандор Шлајф (Ветерник), Силва Вујовић (Београд), Рамона Магда (Вршац), Јелена Вербовић (Вршац), Тимеа Чајка (Нови Бечеј) и Едит Зеребељи Тењи (Нови Бечеј).

Сврха колоније је неговање чистог, изворног акварела, где су главни елементи: папир као подлога, пигмент као боја и вода као медиј.

Радећи као отворени атеље за посете, сликари су иза себе оставили по три рада, што предствља 30 нових уметничких дела, која ће обогатити фундус слика ТАА. Осим рада, размењивала су се искуства и створила нова пријатељства.