U okviru Dečje nedelje u Domu kulture opštine Novi Bečej odigrana je predstava za decu  „VESELI RASPUST“  Pozorišta za decu ‘’Lane’’ iz Kikinde za svu decu predškolskog i školskog uzrasta od I do IV razreda iz Novog Bečeja.

Mališani su uživali u ovoj nadasve autentičnoj i poučnoj predstavi, koja je plenila pažnju svojom atraktivnošću i duhovitošću.

Veseli raspust je autorsko delo profesionalnog reditelja Miodraga Dinulovića. Izvaredni kostimi, scenografija i muzika zabavljali su naše mališane. Predstava ima i posebnu pedagošku vrednost, jer decu na duhovit način uči pravilima lepog ponašanja, osnovama poznavanja prirode i društva i pravilnom govoru.

Takođe, u okviru Dečje nedelje u Domu kulture bile su organizovane likovne radionice za decu sa temom ‘’Gradimo mostove među generacijama – na radost svakog deteta’’. U radionicama su učestvovali učenici od I do IV razreda OŠ’’Miloje Čiplić’’ i OŠ’’Josif Marinković’’. Mašta, kreativnost i talenat  zastupljeni su na svim radovima učesnika radionice. Izložba radova nalazi se u holu Doma kulture.