Dom kulture opštine Novi Bečej  organizuje predstavu za decu ’’VESELI RASPUST’’ u izvođenju Pozorišta za decu ’’Lane’’ iz Kikinde.

Predstava će se igrati u petak, 06. oktobra 2017. u dva termina (od 9,30 i 11,00 sati) za  decu predškolskog uzrasta i za decu od 1-4 razreda OŠ ’’Miloje Čiplić’’ i OŠ ’’Josif Marinković’’.

Ulaznica: 100 dinara

’’VESELI  RASPUST’’ je autorsko delo profesionalnog reditelјa Miodraga Dinulovića. Predstavu odlikuje specifična saradnja glumaca i dece (publike), te s toga deci drži pažnju 45 minuta.

Izvanredni kostimi, scenografija i muzika govore u prilog ovog dela, a njegova posebna pedagoška vrednost je u tome što decu na duhovit način uči pravilima lepog ponašanja, osnovama poznavanja prirode i društva, pravilnom govoru.

Evo šta o predstavi kaže reditelј:

„Kada se pomene cirkus svako dete će oduševlјeno pomisliti na smešne klovnove crvenih noseva i orijentalne životinje dalekih krajeva. Kako nisam bio u prilici da za dečije zadovolјstvo na scenu postavim slona, majmuna i kamilu, rešio sam da za male maštare napišem pozorišni komad o klovnovima.

U našoj predstavi klovnovi su poželeli da otvore svoju smešnu školu za klovnove juniore i klince maksimalno zabave svojim šalama i takmičenjem ko je bolјi i uspešniji klovnovski učitelј. Sa našim pozorišnim klovnovima deca pevaju, smeju se, vežbaju smešne tačke, uče se lepom ponašanju, i što je najvažnije, od srca se raduju pozorištu i životu.

Posvećena ekipa Pozorištanceta „LANE“ iz Kikinde s pravom se osmelila da iznedri profesionalni pozorišni ugođaj za najmlađe, u čemu sam im sa radošću i velikim zadovolјstvom, nadam se, pomogao.“

Miško Dinulović – autor teksta i reditelј predstave „VESELI RASPUST“ dobitnik nagrada na Tiba festu kao i Kotorskom festivalu za najbolјu dečiju predstavu u celini.

Predstava je do sada imala premijeru i prvu reprizu u Kikindskom dečijem pozorištu na čijem se redovnom repertoaru nalazi, svako izvođenje nailazi na izuzetne pohvale, kako stručne, tako i dečije kritike.