U petak, 19. februara, u Galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej, otvorena je izložba slika Josipa Klera pod nazivom ‘’Vojvođanski salaši“.

Slikar Josip Kler živi i stvara u Crvenki.  Rođen je 1946.g. u Somboru, a slikarstvom se ozbiljnije počeo baviti 1999. godine. Imao je do sada 14 samostalnih izložbi i nekoliko kolektivnih. Učesnik mnogobrojnih likovnih kolonija u Srbiji, Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

“Uočio sam svoj talenat još kao dete. Slikam samo tehnikom ulja na platnu. Inspiraciju za slike crpim uglavnom iz mašte. Ono što se usput vidi, na neki način ulazi u memoriju i podsvest. Obilazio sam dosta salaša i etno kuća, to se zapamti, pa se realizuje na platnu” – rekao je Josip Kler, autor slika.

Po rečima Novice Blažina, direktora Doma kulture opštine Novi Bečej, ova izložba nam  je vrlo bliska, odnosno motivi su veoma bliski nama Vojvođanima. Na žalost, nekadašnji salaši su podlegli zubu vremena, ali se bar na ovaj način možemo podsetiti nekih lepih, davnih vremena i uživajući u izložbi probuditi te prijatne uspomene na bezbrižno detinjstvo.

{gallery}vojsal{/gallery}